In Food & drinks/ Recepten/ Zoetigheid

Pompoen Brownie Fudge [recept]

Er is zo ontzettend veel lekkers te maken met pompoen. Pompoensoep, pompoentaart, maar wist je dat je met pompoen ook heerlijke fudge kunt maken? Echt om je vingers bij af te likken. Ik leg je graag uit hoe je deze heerlijke pompoen brownie fudge kunt maken.

Het klinkt misschien een beetje gek, brownie fudge. Maar de structuur van dit overheerlijke pompoengerecht zorgt dat je het meteen snapt. Het lijkt op een brownie, maar het heeft veel weg van de structuur van fudge, zacht en vast.


Dit heb je nodig:

Voor de brownie-fudge:
☞ 60 gram witte chocolade
☞ 60 gram ongezouten boter
☞ 1 klein ei
☞ 50 gram suiker
☞ 1 theelepel vanille extract
☞ 120 gram pompoenpuree
☞ 1/2 eetlepel pumpkinspice of speculaaskruiden
☞ 1/2 theelepel kaneel
☞ 210 gram bloem
☞ 1 mespuntje zout

Voor het glazuur:
☞ 30 gram ongezouten boter
☞ 100 gram poedersuiker
☞ zaadjes uit 1 vanille boon (of 1 eetlepel vanille extract)
☞ 30 gram ongeklopte slagroom

☞ Brownie bakblik


Brownie-Fudge

Verwarm de oven voor op 175°C

Leg aluminiumfolie in je browniebakblik en vet de folie in. Dit zorgt ervoor dat je later de brownie-fudge er goed uit krijgt zonder het te breken.

Smelt de boter en witte chocolade in de magnetron of au bain marie boven een pan. Dit duurt ongeveer 2 minuten, roer na 1 minuut alles even door en daarna elke 20 seconden zodat je witte chocolade niet aanbrandt.

Laat het mengsel even een beetje afkoelen en voeg vervolgens het ei, de suiker en de vanille toe en roer alles goed door elkaar. Laat je mengsel echt genoeg afkoelen anders kook je je ei.

Voeg de pompoen, pumpkin spice, bloem, zout en kaneel toe en roer alles weer goed door elkaar. Mix niet te lang, tot het gemengd is en niet langer.

harry-potter-party-pompoen-brownie-fudge-mix

Doe het mengsel in je bakblik en bak je brownie-fudge 30 minuten in de oven. Test of het gaar is door er een sateprikker in te steken, als deze er schoon uit komt is je brownie klaar.


Glazuur

Laat de boter in een pan smelten tot het goudbruin van kleur is. De boter zal in het begin borrelen en spetteren, dit is het water dat verdampt. Als dat voorbij is kun je de boter van het vuur halen.

Doe de boter in een kom, zo kookt het niet verder, en voeg de poedersuiker, vanilleboon merg en zout toe en voeg daarna al mixend langzaam de ongeklopte slagroom toe.

Als je glazuur een mooie dikte heeft, niet te hard maar ook niet te vloeibaar kun je deze over je browniefudge heen gieten.


Laat je pompoen brownie-fudge daarna minstens 2 tot 3 uur afkoelen zodat het glazuur uitgehard is en de fudge afgekoelt. Daarna kun je het in stukken snijden.

harry-potter-party-pompoen-brownie-fudge

Luchtdicht verpakt kun je de brownie-fudge ongeveer een week in de koelkast bewaren en tot 6 maanden in de diepvries.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply