In Food & drinks/ Halloween/ Recepten/ Zoetigheid

Halloween Feast: Candycorn Blondies [recept]

Halloween wordt in de eerste Harry Potter film goed gevierd, tot er een trol binnen komt natuurlijk. Op de tafels in de Grote Hal staan niet de gebruikelijke gerechten maar schalen en borden vol zoetigheid. Iets dat natuurlijk niet mag ontbreken tijdens Halloween is Candycorn, daarom heb ik dit recept voor Candycorn Blondies voor jullie getest.

Om tafels zo groot als die in de Grote Hal te kunnen vullen heb je flink wat zoetigheid nodig. Daarom zul je hier de komende tijd veel recepten vinden die perfect passen bij het grote Halloween Feast op Hogwarts.

Dit recept voor Candycorn Blondies komt van Averie Cooks, een geweldige website vol heerlijke recepten, maar wel helemaal in het Engels met Amerikaanse maten. Daarom hier een overzichtje van de ingrediënten.


Dit heb je nodig:

☞ 120 gram gesmolten boter
☞ 1 groot ei
☞ 180 gram bruine suiker
☞ 1 eetlepel vanille extract
☞ 130 gram bloem
☞ 160 gram witte chocolade druppels
☞ 160 gram Candycorn


Verwarm de oven voor op 180°C

Laat de boter in een pannetje op het vuur langzaam smelten, zorg dat het niet gaat koken.

Laat het wat afkoelen en mix er daarna je ei, bruine suiker en vanille extract doorheen tot het goed gemend is.

Mix er daarna de gezeefde bloem doorheen, roer niet te lang maar net lang genoeg tot alles gemixt is.

Doe de witte chocolade en Candycorn erbij en roer dit door met een lepel.

harry-potter-party-halloween-recept-brownies

Giet het beslag in een ingevette brownievorm en zet deze 22 tot 26 minuten in de voorverwarmde oven. Laat je Blondies daarna minstens een uur afkoelen voor je ze serveert.

Je kunt de Blondies, luchtdicht verpakt, tot een week in de koelkast bewaren of tot 6 maanden in de vriezer.


© Dit recept heb ik niet zelf verzonnen maar komt van Averie Cooks, het enige dat ik heb gedaan is het recept en de maten vertaald naar het Nederlands.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply